👩‍🍳DESSERT : KEK BATIK LEMBUT DAN MUDAH ~ memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita, salah satunya kalian. Mereka memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di ponsel untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. Seterusnya merupakan gambar berkaitan dengan 👩‍🍳DESSERT : KEK BATIK LEMBUT DAN MUDAH yang bisa sobat jadikan wawasan. Anak dan cucu Maktok suka sangat kek batik yang lembut ini. Jadi Maktok nak kongsikan dengan anda semua. Ikut sahaja langkah-langkah yang di Feel free to share this recipe with others👩‍🍳💖 Don't forget to like, share and subscribe Maktok's Kitchen 😘 Stay connected with Maktok's Kitchen.

👩‍🍳DESSERT : KEK BATIK LEMBUT DAN MUDAH Memang RESEPI PILIHAN : Cara Mudah Hasilkan Popia Coklat Salut Nestum Yang Sangat Sedap. Jom kita tengok bahan-bahan membuat resepi kek batik. Kue super simpel dan mudah tanpa oven dan tanpa kukus Happy watching 💛. kamu dapat membuat 👩‍🍳DESSERT : KEK BATIK LEMBUT DAN MUDAH mengfungsikan 8 bahan 9 langkah. Berikut cara anda untuk memasaknya.

Bahan-bahan untuk memasak 👩‍🍳DESSERT : KEK BATIK LEMBUT DAN MUDAH

  1. Persiapkan 1 pek biskut marie 270-300g.
  2. Anda Memerlukan 1 cawan marjerin./ 250g butter.
  3. Anda Memerlukan 1/2 cawan serbuk koko.
  4. Silahkan kamu persiapkan 1/2 cawan serbuk milo.
  5. Anda butuh 1/2 cawan susu pekat.
  6. Siapkan juga 1/2 cawan susu cair.
  7. Kamu siapin 2 biji telur(pukul kembang).
  8. Sobat juga memerlukan Plastik/kertas minyak.

Untuk resepi kalini Maktok nak kongsikan cara mudah membuat kek batik lembut yang sangat sedap. Anak dan cucu Maktok suka sangat kek batik yang lembut ini. Jadi Maktok nak kongsikan dengan anda semua. Feel free to comment for new recipe okay🤗👩‍🍳 Hai semua.

Langkah cara memasak 👩‍🍳DESSERT : KEK BATIK LEMBUT DAN MUDAH

  1. Patah2 kan biskut marie.kalau boleh kecik sikit ye..
  2. Sediakan bahan. Cairkan marjerin/butter dalam kuali non stick/kuali biasa pun boleh..
  3. Kemudian masukkan serbuk koko, serbuk milo, susu pekat, susu cair, dan telur.
  4. Kacau sehingga didih dan pekat.. Masukkan biskut marie.. Kacau rata. Tutup api..
  5. Dalam bekas.. Alaskn dengan plastik supaya nanti dia senang keluar.. Kalau u ols tak alaskan plastik dalam bekas.. Pun boleh...
  6. Tuang dalam bekas yg beralas. Macam saya tuang dalam loyang sebab saya tak ada plastik. Hehe.. Kemudian, ratakan da tekan2 guna plastik atau kertas minyak. Supaya dia mampat dan rata..
  7. Kemudian.. Biarkan dia sejuk. Atau boleh masuk peti sejuk 1-3jam..
  8. Nak makan, boleh keluarkan dari peti 30 minit dulu baru potong ye.. Baru rasa nikmat lembut tu.
  9. 💡NOTE : Saya memang masak atas api bskut marie dan coklat supaya coklat tu panas dan boleh melembutkan biskut dengan cepat. Haha.. Setengah orang dia tutup api kemudian tuang dalam bskut pun boleh juger..

Apa yang best tentang kek batik ini ialah, dari ek batik asal, boleh dijadikan kek batik cheese, kek batik oreao di atas. Tips Kek Batik Indulgence tanpa perlu bakar, tanpa telur tetap LEMBUT dan tips potong kek cantik. Kek Batik Coklat yang moist, lembut dan sedap. Kek Batik (Malaysian Dessert) - YouTube. Mencari resepi kek batik lembut yang sedap dan boleh dipercayai?

Begitulah pembahasan 👩‍🍳DESSERT : KEK BATIK LEMBUT DAN MUDAH terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa postingan blog ini bermanfaat suport kami dengan cara bagikan postingan artikel website ini ke akun sosial media yang kamu punya seperti facebook, instagram dan lain-lain atau bisa juga mem-bookmark halaman blog ini dengan judul 👩‍🍳DESSERT : KEK BATIK LEMBUT DAN MUDAHpostingan ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga artikel ini bersumber dari https://www.cookpad.com