Kek karamel ~ memang waktu ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita, salah satunya kalian. Mereka memang telah terbiasa menggunakan internet di smartphone untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan contoh. Seterusnya adalah gambar berkaitan dengan Kek karamel yang dapat kalian jadikan contoh. Krem karamelli kek, çayın yanına hep aynı keki yapmaktan sıkılanları fazlasıyla mutlu edecek nefis mi nefis bir tarif. Krem karameli kalıbın tabanındaki karamelin üzerine dökelim. Keki için; bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup iyice çırpalım.

Kek karamel Ben çok öyle abur cubur yemem. Yumurta, toz şeker, un, süt, vanilya, hamur kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi, portakal rendesi. Hazırlanışı: İlk olarak kek kalıbının dibine toz şekeri bolca yayın. kamu mampu memasak Kek karamel memanfaatkan 18 bahan 6 langkah. Inilah langkah-langkah untuk membuatnya.

Bumbu dan bahan untuk memasak Kek karamel

  1. Silahkan sobat persiapkan Bahan B.
  2. Anda perlu 3 biji kuning telur + 1 biji telur.
  3. Selain itu juga tambahkan 1 tin susu cair.
  4. Kamu perlu 1/2 cawan susu pekat.
  5. Silahkan kamu siapkan 1 sudu besar tepung kastard.
  6. Siapkan juga 75 ml air.
  7. Kamu perlu 1 sudu kecil esen vanila.
  8. Siapkan juga bahan C (meringue).
  9. Silahkan kamu persiapkan 6 biji putih telur.
  10. Sediakan juga 70 gm gula castor.
  11. Kamu siapin 1 sudu teh krim of tartar.
  12. Kamu siapin bahan D (lapisan kek).
  13. Persiapkan 140 gm tepung gandum.
  14. Sobat juga memerlukan 1 sudu teh baking powder.
  15. Silahkan sobat siapkan 60 gm gula castor.
  16. Kamu perlu 3 biji kuning telor.
  17. Selain itu juga tambahkan 135 ml air.
  18. Anda Memerlukan 45 ml minyak jagung.

Karamelli Kek üzerinden akan karamel görüntüsüyle iştah açan bir kek tarifi. Yine aklıma bu kek aklıma düşünce kendimi kaybedip mutfağa girdim. Ondan kat bundan kat derken ortaya bu çıktı. Krem Karamelli Kek Tarifi: Krem karamelli baton kek nasıl yapılır? Üstü krem karamel, altı sünger gibi yumuşacık kek.

Step by step cara membuat Kek karamel

  1. Bahan A (gula hangus)/karamel. 2 sudu besar gula tabur dalam loyang dan masak atas api perlahan. Biar gula hancur dan bertukar jadi perang. Jangan kacau gula nanti jadi berketul. Ketepikan.
  2. Bahan B. Bancuh tepung kastard bersama air hingga sebati. Masukkan kesemua bahan lain. Kacau dengan perlahan (jangan sampai berbuih). Masukkan bahan B ke dalam bahan A. Ketepikan.
  3. Bahan C(meringue). Kena pastikan mangkuk adunan dalam keadaan betul-betul kering dan bersih. Pukul putih telur hingga berbuih, masukkan gula sedikit-sedikit hingga habis kemudian masukkan krim of tartar. Pukul putih telur kental dan bertanduk (terbalikkan mangkuk adunan putih telur tak akan jatuh).
  4. Bahan D(lapisan kek). Pukul telor kuning, gula dan air hingga bertukar kaler putih. Kemudian masukkan tepung gandum yg telah di campurkan dengan baking powder dan di ayak terlebih dahulu. Pukul dengan perlahan kemudian masukkan minyak jagung kacau dengan spatula sahaja..
  5. Masukkan bahan C ke dalam bahan D. Gaul dengan spatula perlahan-lahan hingga sebati. Bahagikan adunan kepada 2 dan letakkan warna yg disukai. Masukkan ke dalam loyang bersaiz 8 inci..
  6. Selang selikan hingga habis. Bakar cara waterbath (letak loyang dalam dulang bakar lepas tu letak air panas dalam dulang barulah di bakar) dalam oven yg di panaskan terlebih dahulu dengan suhu 160C selama 40 minit kemudian turunkan suhu 150C selama 30 minit lagi api bawah sahaja. Setelah kek masak biarkan kek dalam oven selama lebih kurang 20 minit dengan pintu oven di buka sedikit (untuk mengelakkan kek terkejut).Biarkan kek betul-betul sejuk baru terbalikkan/ di keluarkan daripada loyang..

Krem Karamel Kek Hazırlanışı Karamel için şekeri tavada yakıyoruz ve kek kalıbının dibine yayıyoruz. Bir kapta şeker, yumurta ve sütü çırpıyoruz ve karamelin üzerine döküyoruz. Kek üstü krem karamel de diyebiliriz. Tarifi okuduğumda fotoğrafta gördüğüm görüntüye ulaşamayacağımı düşünmüştüm ama püf noktalarına harfiyen uyarsanız olumlu sonuç. Kakaolu kek karisimini krem karamelin uzerine dokuyorsunuz, kivamlari farkli yogunlukta oldugu icin birbirine karismiyor endiselenmeyin.

Begitulah pembahasan Kek karamel terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa artikel situs ini bermanfaat suport kami dengan cara bagikan postingan artikel blog ini ke akun sosial media yang kamu punya seperti facebook, instagram dan lain sebagainya atau bisa juga mem-bookmark halaman website ini dengan judul Kek karamelpostingan ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga postingan ini bersumber dari https://www.cookpad.com