Kek Lapis Cadbury ~ memang saat ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita, salah satunya kalian. Mereka memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. Selanjutnya merupakan gambar mengenai Kek Lapis Cadbury yang bisa kamu jadikan ide.

Kek Lapis Cadbury anda mampu memasak Kek Lapis Cadbury mengfungsikan 13 bahan 15 langkah. Inilah langkah-langkah untuk membuatnya.

Bahan-bahan untuk memasak Kek Lapis Cadbury

  1. Anda butuh Bahagian A.
  2. Anda membutuhkan 10 biji Telur.
  3. Persiapkan 180 g Gula Pasir.
  4. Persiapkan Bahagian B.
  5. Anda butuh 450 g Mentega.
  6. Sediakan juga 1 cawan Susu Pekat Manis (315g).
  7. Silahkan sobat persiapkan C Bahagian.
  8. Kamu membutuhkan 1 sudu makan Ovalette.
  9. Sobat juga memerlukan 1 sudu makan Esen Vanila.
  10. Selain itu juga tambahkan 1 sudu makan Serbuk Penaik (optional).
  11. Anda Memerlukan Bahagian D.
  12. Silahkan sobat siapkan 220 g Tepung Pau.
  13. Kamu membutuhkan 200 g Horlicks.

Intruksi cara memasak Kek Lapis Cadbury

  1. Sediakan semua bahan mengikut bahagian.
  2. Pukul Bahagian A sehingga sebati.
  3. Pukul Bahagian B sehingga sebati.
  4. Satukan Bahagian A ke dalam Bahagian B dan pukul hingga sebati.
  5. Jangan risau kalau nampak macam ni. Ini memang tekstur dia..
  6. Masukkan Bahagian C: ovalette, vanila dan serbut penaik (jika ada) dan kacau hingga sebati.
  7. Masukkan Tepung Pau dan Horlicks sikit demi sedikit dan pukul hingga sebati.
  8. Panaskan ketuhar pada suhu 170 celsius.
  9. Sapukan mentega pada bahagian bawah loyang dan tepek kertas minyak (TIP: biarkan bahagian tepi tak terusik tau!!).
  10. Ambik 1 senduk dan ratakan di dalam loyang tadi. Ketuk2 sikit dan bakar selama 10minit.
  11. TIP: 1st layer pakai api atas bawah.. 2nd layer sampai keatas, guna api atas je.. suhu kena dikawal. kalau ada lapisan tiba2 mengembung, bermaksd suhu oven panas sangat dan perlu diadjust...
  12. Ulang untuk 3 lapisan.
  13. Tuangkan 1 senduk dan susun Cadbury atau vice versa macam dalam gambar. Jangan tenggelamkan Cadbury tu. Nanti lapisan tu terburai!.
  14. Ulang sampai semua adunan habis.
  15. Biarkan sejuk dulu, pastu baru potong.

Begitulah pembahasan Kek Lapis Cadbury terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa postingan situs ini bermanfaat suport kita dengan cara bagikan postingan artikel situs ini ke akun sosial media yang kamu punya seperti facebook, instagram dan lain-lain atau bisa juga menandai halaman website ini dengan judul Kek Lapis Cadburyartikel ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga postingan ini bersumber dari https://www.cookpad.com