Kek Batik Strawberry Ganache ~ memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita, salah satunya Anda. Mereka memang telah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. Berikutnya merupakan gambar mengenai Kek Batik Strawberry Ganache yang dapat kalian jadikan inspirasi.

Kek Batik Strawberry Ganache kamu sanggup membuat Kek Batik Strawberry Ganache mengfungsikan 14 bahan 10 langkah. Inilah langkah-langkah untuk membuatnya.

Bahan-bahan untuk memasak Kek Batik Strawberry Ganache

  1. Kamu membutuhkan 300 gm Roti Merry (patah 2).
  2. Anda membutuhkan 200 gm Milo.
  3. Kamu butuh 250 gm Butter Churn.
  4. Anda perlu 250 gm Susu Manis.
  5. Anda membutuhkan 3 Sb Dark Cocoa Powder.
  6. Kamu butuh 50 ml Air Biasa.
  7. Silahkan sobat siapkan 100 gm Kacang Ditumbuk Kasar (yang dah siap disanggai).
  8. Silahkan kamu persiapkan Strawberry Ganache.
  9. Persiapkan 300 gm White Chocolate Milks.
  10. Silahkan sobat persiapkan 200 gm Whipping Cream.
  11. Persiapkan 1 SB golden syrup (optional).
  12. Siapkan juga 2 SB butter.
  13. Selain itu juga tambahkan 1 SB Strawberry Paste.
  14. Sediakan juga Pewarna pink secukupnya.

Intruksi cara membuat Kek Batik Strawberry Ganache

  1. Cairkan Butter kedalam kuali..Selepas cair,masukkan susu..gaul sampai sebati...
  2. Masukkan Milo dan Cocoa Powder,gaulkan lagi sampai betul² sebati dan tak da ketulan milo dalam adunan (guna api sederhana kecil sahaja)dan air...
  3. Selepas adunan sebati,barulah masukkan roti merry yg dah dipatah 2 ke dalam adunan sedikit demi sedikit,bersama kacang tanah,sehingga adunan milo serap dan melekat di roti...
  4. Sediakan loyang 7x7,yg sudah gris dgn minyak dan dilapik dgn baking paper...masukkan sedikit demi sedikit dan tekan perlahan² dgn menggunakan penekan kek di atas permukaan kek yg dilapik dgn baking paper(supaya adunan xmelekat kat penekan kek) - ketepikan.
  5. Topping Ganache ; ambil bowl dan masukkan white chocolate..asingkan..
  6. Panaskan whipping cream dalam pan sehingga mendidih. (Jgn terlalu lama,nanti whipping cream akan berkerak).
  7. Kemudian,tuangkan whipping cream td ke dlm bowl chocolate dan kacau cepat² sehingga menyatu...
  8. Kemudian,masukkan butter,strawberry paste, golden syrup dan perwarna pink...kacau sebati...
  9. Tuangkan ganache ke atas kek td,dan sejukkan semalaman....
  10. Selamat mencuba 😉.

Begitulah pembahasan Kek Batik Strawberry Ganache terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa postingan blog ini bermanfaat suport saya dengan cara share postingan artikel situs ini ke akun sosial media yang kamu punya seperti facebook, instagram dan lain-lain atau bisa juga menandai halaman website ini dengan judul Kek Batik Strawberry Ganachekonten ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga postingan ini bersumber dari https://www.cookpad.com