👩‍🍳DESSERT : KEK BATIK LEMBUT DAN MUDAH ~ memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita, salah satunya kamu. Mereka memang sudah terbiasa menggunakan internet di gadget untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan wawasan. Selanjutnya adalah gambar tentang 👩‍🍳DESSERT : KEK BATIK LEMBUT DAN MUDAH yang bisa sobat jadikan inspirasi. Anak dan cucu Maktok suka sangat kek batik yang lembut ini. Jadi Maktok nak kongsikan dengan anda semua. Ikut sahaja langkah-langkah yang di Feel free to share this recipe with others👩‍🍳💖 Don't forget to like, share and subscribe Maktok's Kitchen 😘 Stay connected with Maktok's Kitchen.

👩‍🍳DESSERT : KEK BATIK LEMBUT DAN MUDAH Kenapa saya buat jadi keras dan mengapa jadi cair tak menjadi walaupun simple? Kenapa perlu letak coklat, milo, biskut marie dan tak boleh ke tanpa telur? Bagi Anda yang ingin cuba membuat kek batik nestum, bolehlah mencuba resepi yang mudah dan simple ini. anda mampu membuat 👩‍🍳DESSERT : KEK BATIK LEMBUT DAN MUDAH mengfungsikan 8 bahan 9 langkah. Inilah cara anda untuk memasaknya.

Komposisi untuk memasak 👩‍🍳DESSERT : KEK BATIK LEMBUT DAN MUDAH

  1. Sediakan 1 pek biskut marie 270-300g.
  2. Kamu butuh 1 cawan marjerin./ 250g butter.
  3. Selain itu juga tambahkan 1/2 cawan serbuk koko.
  4. Silahkan sobat siapkan 1/2 cawan serbuk milo.
  5. Silahkan kamu siapkan 1/2 cawan susu pekat.
  6. Siapkan juga 1/2 cawan susu cair.
  7. Kamu perlu 2 biji telur(pukul kembang).
  8. Persiapkan Plastik/kertas minyak.

Resepi kek batik nestum lembut ala chef wan tanpa. Untuk resepi kalini Maktok nak kongsikan cara mudah membuat kek batik lembut yang sangat sedap. Anak dan cucu Maktok suka sangat kek batik yang lembut ini. Jadi Maktok nak kongsikan dengan anda semua.

Intruksi cara memasak 👩‍🍳DESSERT : KEK BATIK LEMBUT DAN MUDAH

  1. Patah2 kan biskut marie.kalau boleh kecik sikit ye..
  2. Sediakan bahan. Cairkan marjerin/butter dalam kuali non stick/kuali biasa pun boleh..
  3. Kemudian masukkan serbuk koko, serbuk milo, susu pekat, susu cair, dan telur.
  4. Kacau sehingga didih dan pekat.. Masukkan biskut marie.. Kacau rata. Tutup api..
  5. Dalam bekas.. Alaskn dengan plastik supaya nanti dia senang keluar.. Kalau u ols tak alaskan plastik dalam bekas.. Pun boleh...
  6. Tuang dalam bekas yg beralas. Macam saya tuang dalam loyang sebab saya tak ada plastik. Hehe.. Kemudian, ratakan da tekan2 guna plastik atau kertas minyak. Supaya dia mampat dan rata..
  7. Kemudian.. Biarkan dia sejuk. Atau boleh masuk peti sejuk 1-3jam..
  8. Nak makan, boleh keluarkan dari peti 30 minit dulu baru potong ye.. Baru rasa nikmat lembut tu.
  9. 💡NOTE : Saya memang masak atas api bskut marie dan coklat supaya coklat tu panas dan boleh melembutkan biskut dengan cepat. Haha.. Setengah orang dia tutup api kemudian tuang dalam bskut pun boleh juger..

Feel free to comment for new recipe okay🤗👩‍🍳 Hai semua. Apa yang best tentang kek batik ini ialah, dari ek batik asal, boleh dijadikan kek batik cheese, kek batik oreao di atas. Apa yang best, dari kek batik asas, boleh jadikan kek batik cheese, kek batik oreo di atas permukaannya dan tambah lagi nutella. Memang RESEPI PILIHAN : Cara Mudah Hasilkan Popia Coklat Salut Nestum Yang Sangat Sedap. Jom kita tengok bahan-bahan membuat resepi kek batik.

Begitulah pembahasan 👩‍🍳DESSERT : KEK BATIK LEMBUT DAN MUDAH terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa artikel blog ini bermanfaat suport saya dengan cara share postingan artikel blog ini ke akun sosial media yang kamu punya seperti facebook, instagram dan lain sebagainya atau bisa juga mem-bookmark halaman blog ini dengan judul 👩‍🍳DESSERT : KEK BATIK LEMBUT DAN MUDAHkonten ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga postingan ini bersumber dari https://www.cookpad.com