Kek lapis prune(kukus) ~ memang saat ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita, salah satunya kamu. Mereka memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan contoh. Selanjutnya adalah gambar tentang Kek lapis prune(kukus) yang dapat kamu jadikan wawasan. Prune Layer Cake or Kek Lapis Prune Thanks for watching Dapur Kota Singa, thumbs up if you like this video and subscribe to my channel Visit my blog @ http. Kemudian, ambil sedikit adunan warna hijau dan ratakan di dalam loyang tersebut. Setelah masak lapisan pertama, cucuk beberapa.

Kek lapis prune(kukus) Boleh bayang tak rasanya macam mana bila masuk ke dalam mulut ? Mentega dipukul dengan gula hingga kembang. Boleh cuba resipi kek lapis kukus masam manis yang sedap. kamu sanggup memasak Kek lapis prune(kukus) menggunakan 10 bahan 8 langkah. Inilah step by step untuk memasaknya.

Bahan-bahan untuk memasak Kek lapis prune(kukus)

  1. Kamu siapin 250 gm butter/marjerin(pelangi).
  2. Sediakan juga 80 gm gula kastor.
  3. Anda butuh 6 biji telur B.
  4. Anda Memerlukan 1/4 sudu kecil perisa vanila.
  5. Selain itu juga tambahkan 50 gm kaya.
  6. Anda butuh 130 gm susu pekat.
  7. Anda Memerlukan 30 gm horlick.
  8. Anda butuh 30 gm susu tepung*.
  9. Sobat juga memerlukan 150 gm tepung gandum*.
  10. Siapkan juga buah prune secukupnya.

Adunan kek gebu warna-warni yang dilapiskan asam masam yang menarik mata.yang Jom semak resipi perkongsian dari Lieya Saad ini. Resepi Kek Lapis Kukus Cream Cheese Resepi Marble Cheese Cake Kukus Resepi Kek Mentega Cheese Kukus Resepi Kek Mentega Keju. Sebenarnya kek ni dayang buat tahun lepas lagi. Dah tayang pun kat FB tapi x tulis lagi resepinya.

Intruksi cara membuat Kek lapis prune(kukus)

  1. Sediakan bahan².
  2. Ayak bahan yg bertanda*.
  3. CARA Putar mentega dan gula kastor sehingga berkrim. Masukkan telur dan perisa vanila..
  4. Masukkan kaya dan susu pekat. Satukan horlick, susu tepung dan tepung gandum dan tuangkan ke dalam bancuhan. Adun hingga sebati..
  5. Bahagi adunan kepada 3 bahagian (1 bahagian diwarnakan dengan pewarna kuning, 1 bahagian diwarnakan dengan warna hijau dan 1 bahagian diwarnakan warna oren.).
  6. Tuangkan adunan kuning ke dalam loyang 7 inci x 7 inci yang dilapik dengan kertas tahan bakar dan taburkan prune. Kukus selama 10 minit dan angkat..
  7. Tuangkan pula adunan warna oren dan taburkan prune di atasnya. Kukus semula 10 minit lagi. Ulangi langkah ini untuk warna yang lain sehingga siap. Bahagian akhir sekali dikukus selama 20 minit..
  8. TIPS: • Enak dinikmati kek ini selepas sehari dikukus kerana ia akan lebih lembap..

Keunikan kek dengan lapisan warna warni ini pasti menimbulkan selera siapa yang melihatnya. Walaupun cara masakannya sedikit leceh, bahan yang diperlukan tidaklah susah. Hanya menggunakan beberapa jenis bahan yang sedia ada di rumah. Kek jenis ini mempunyai dua rasa rasa coklat dan rasa yang keju, tetapi kita akan bercakap tentang rasa keju dan membuatnya juga masalah yang sama, yang membezakannya apabila mencampurkan bahan-bahan ke dalam campuran. Kek, Mari kongsi resepi popular di Malaysia dan Asia.

Begitulah pembahasan Kek lapis prune(kukus) terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa artikel blog ini bermanfaat suport kami dengan cara bagikan postingan artikel blog ini ke akun sosial media yang kamu punya seperti facebook, instagram dan lain sebagainya atau bisa juga mem-bookmark halaman website ini dengan judul Kek lapis prune(kukus)postingan ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga postingan ini bersumber dari https://www.cookpad.com