Kek Pisang Moist ~ memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita, salah satunya kalian. Mereka memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di HP untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. Selanjutnya merupakan gambar tentang Kek Pisang Moist yang bisa kamu jadikan ide. Kek Pisang akan lebih moist dan sedap lepas sehari. Tapi kami terus potong dan terus makan kerana kebetulan Boy dan Mia ada di rumah. Jika ditanya pendapat saya, saya lebih suka kek pisang dari.
Cara menyediakannya sangat mudah berbanding kek-kek yang lain. Jom kami kongsikan resepi Kek Pisang Istimewa. Banana Moist Cake Alhamdulillah.hari ni sy share resepi banana Moist Cake yg sedap Dan mudah. kamu mampu memasak Kek Pisang Moist memanfaatkan 12 bahan 4 langkah. Berikut step by step untuk memasaknya.
Bahan dan bumbu untuk memasak Kek Pisang Moist
- Sediakan Bahan A (Diayak).
- Silahkan kamu siapkan 2 cawan tepung naik sendiri.
- Silahkan kamu siapkan 1/2 sudu teh baking powder.
- Anda Memerlukan Bahan B (Blender).
- Anda Memerlukan 3 biji Pisang Berangan.
- Sediakan 3 biji telur saiz A.
- Anda membutuhkan 1 sudu teh esen vanilla.
- Silahkan kamu siapkan 1/2 cawan gula pasir.
- Kamu membutuhkan 1/2 cawan gula perang.
- Silahkan kamu persiapkan 1 cawan minyak jagung / masak.
- Selain itu juga tambahkan 1/2 sudu teh garam.
- Anda perlu 1/2 @ sebiji Pisang untuk hiasan atas permukaan.
Cara nak buat kena tengok video sampai habis tau🥰 Resepi. As Salam,- Tips dan Resepi Kek Pisang kekal Moist Walau Dibakar-Alhamdulillah. Cuti sekolah ni selain happy sebab tak payah rush bangun pagi-pagi. Assalamualaikum semua Anda semua peminat kek pisang?
Step by step cara memasak Kek Pisang Moist
- Panaskan oven 170° selama 15-20 minit terlebih dahulu..
- Campurkan bahan A & B. Kaup kan. Masukkan dalam loyang yang dilapik dengan baking paper @ sapukan dengan sedikit marjerin. Potong pisang dan letak atas permukaan sebelum masuk oven..
- Bakar 170° 35 minit. Bila dh berhenti. Jangan keluar kan terus dari oven. Biar dulu dalam 10-15 minit baru keluarkan. Takut kek terkejut & kecut. 😅.
- Siap!.
Ita memang sangat minat dan suka dengan kek pisang, baunya yang harum dan rasanya yang lembut memang membuatkan bila makan. Kek Pisang Moist By Kak Wan @ Resipicitarasawan Sumber : Mariana Zainal. Sedap buat kedap-kudapan minum petang ngan kopi o kaw! Kek Pisang Blend Moist Gebu Sedap. Siapa suka makan kek pisang? patut cuba resipi yang sangat ringkas dan mudah ini.
Begitulah pembahasan Kek Pisang Moist terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa postingan website ini bermanfaat suport saya dengan cara bagikan postingan artikel blog ini ke akun sosial media favorit kamu seperti facebook, instagram dan lain-lain atau bisa juga menandai halaman website ini dengan judul Kek Pisang Moistkonten ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga postingan ini bersumber dari https://www.cookpad.com
Catat Ulasan
0 Ulasan