Chocolate Indulgence Cake ~ memang waktu ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita, salah satunya Anda. Mereka memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan ide. Next adalah gambar seputar Chocolate Indulgence Cake yang bisa kalian jadikan contoh.

Chocolate Indulgence Cake kamu sanggup memasak Chocolate Indulgence Cake menggunakan 22 bahan 6 langkah. Inilah langkah-langkah untuk memasaknya.

Bumbu dan bahan untuk memasak Chocolate Indulgence Cake

  1. Sediakan juga Bahan2 kek span coklat.
  2. Anda butuh 250 gm tepung sponge primix*.
  3. Anda perlu 5 biji telur*.
  4. Anda perlu 50 gm susu full cream*.
  5. Kamu butuh 50 gm minyak masak.
  6. Siapkan juga 20 g ovelate*.
  7. Persiapkan 3 sudu makan coklat emalco.
  8. Persiapkan (White mousse cream).
  9. Anda Memerlukan 100 gm coklat putih brand berlys.
  10. Sediakan juga 2 biji telur.
  11. Anda membutuhkan 150 gm buttercup.
  12. Sediakan juga 200 gm freshkrim brand vivo.
  13. Silahkan sobat persiapkan (Chocolate cream mousse).
  14. Kamu siapin 100 gm dark coklat.
  15. Selain itu juga tambahkan 2 biji telur.
  16. Kamu membutuhkan 150 gm buttercup.
  17. Sediakan 30 gm serbuk koko.
  18. Anda membutuhkan 200 gm fresh krim brand vivo.
  19. Siapkan juga (Ganache Chocolate).
  20. Anda Memerlukan 250 gm dark coklat.
  21. Kamu membutuhkan 180 gm Whipping cream.
  22. Silahkan kamu siapkan 20 gm buttercup.

Langkah cara membuat Chocolate Indulgence Cake

  1. Untuk kek span.. Masuk kan semua bahan2 yang brtanda* putar speed max hingga kembang dan gebu, setelah kembang slow kan masuk kan minyak putar perlahan sebentar saja.Glaze kan loyang bersaiz 6 inci dan timbang 300gm setiap loyang. Boleh dapat 2 biji kek.Bakar selama 30 minit api atas bawah suhu 180.
  2. Untuk mousse cream putih. Putar fresh krim sehingga kembang hingga bertanduk, terbalik kan tak jatuh,kemudian double boil kan white choc tadi di dalam bekas berasingan.. Dalam bowl lain campur kan buttercup, telur putar hingga sebati. Kaup balik kan dan tuang white choc tadi putar lagi hingga sebati bahan,setelah itu campur kan fresh krim yang di putar kembang tadi.. Pukul dalam 1 minit hingga sebati semua letak sedikit esen vanilla untuk bangkitkan bau yang aroma.Dah siap simpan sementara waktu.
  3. Mousse cream choc. Kaedah sama macam white choc..double boil kan dark choc.Putar fresh krim asing kan.Pukul telur,butter dan serbuk koko sebatikan,tuang dark choc yang di cairkan tadi putar kan sebati. Kaup balikan dan masuk kan fresh krim yang di putar kembang tadi.. Putar hingga semua bahan sebati.Dah siap simpan peti sementara waktu.
  4. Untuk nak letak kan krim atas kek..Sebiji kek tadi potong 3 layer.Mula paip kan chocolate cream mousse keliling kek dan lapis lagi dengan kek dan paip white cream mousse dan lapis kek lagi dan akhir salut semua keseleuruhan cake dengan choc cream mousse tadi.,hingga rata dan lincin.
  5. Double boil semua bahan untuk ganache coklat tadi dan tuan kan atas kek hingga menutupi cake.Simpan dalam chiller hingga coklat ganache tadi beku dan tidak melekat di jari. Baru boleh deco ikut citarasa sendiri.
  6. Hiasa ikut ciatara sendiri.

Begitulah pembahasan Chocolate Indulgence Cake terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa postingan blog ini bermanfaat suport saya dengan cara share postingan artikel blog ini ke akun sosial media favorit kamu seperti facebook, instagram dan lain-lain atau bisa juga mem-bookmark halaman website ini dengan judul Chocolate Indulgence Cakepostingan ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga artikel ini bersumber dari https://www.cookpad.com